Kollagénről bővebben - kollagén, kollagén por, collagen.hu
A VITAMINOK az élethez nélkülözhetetlenek. Nem építő-és nem tápanyagok, hanem biokatalizátorként működnek, esszenciális táplálék-összetevők.
A vitaminokat oldhatóságuk alapján két csoportba osztjuk:
- vízben oldódó vitaminok B, C, P vitaminok és
- zsírban oldódó vitaminok A,D,E,K .
A B vitaminok, a vízben oldódó vitaminok közé tartoznak.
A legeltetett szarvasmarha tartás jelentősége:
Great Lakes Gelatin® egyetért azzal és támogatja, hogy az állatok
életminősége és jólléte befolyásolja a belőlük készített termékek minőségét.
Ebből kifolyólag, a természeteshez legközelebb álló tartással szavatolják
a legjobb minőségű alapanyagokat. A hidrolizált kollagén és zselatin
termékeik Argentínában és Brazíliában szabadon tartott, legeltetett
szarvasmarhák írhájából készülnek.
Az aszkorbinsav tulajdonképpen a C-vitamin kémiai megnevezése, melyről köztudott, hogy elengedhetetlen az emberi szervezet egészséges működéséhez, természetes védőhatása miatt.
Az aszkorbinsav, C-vitamin, vízben oldódó vitamin, amit a szervezet nem képes tárolni, így folyamatosan pótolni kell.
A nagy mennyiségben elfogyasztott aszkorbinsav bizonyítottan képes a szervezetünket ellenállóvá tenni betegségekkel szemben.
Az Aszkorbinsav 100%-ban természetes, étkezési célokra is alkalmas.
A kenyérfélék sütése során egy kávéskanál aszkorbinsav alkalmazása javallott, hozzáadásával könnyebb, nyújthatóbb állagú tésztát, majd sütés után kevésbé morzsálódós kenyeret, pékárut kapunk.
Az aszkorbinsav a befőzés során is kedvelt adalékanyag. Természetes tartósítószerként használhatjuk, mivel hozzáadásával megelőzhetjük a gyümölcsök megbarnulását.
Kollagén zselatin por, ízesítetlen szarvasmarha fehérje - 454g
Hidrolizált Ízesítetlen Szarvasmarha Kollagén Fehérje - 454g és 12g kiszerelésben
Kollagén italpor, feketecseresznye ízű - 22,7g
Vizsgálatok már a 90'-es évek legelején bebizonyították, hogy a kollagén szedésével csökkenthetőek az artrózis (ízületi porckopás) tünetei.
Egy újabb kutatás pedig megerősíti a korábbi eredményeket, már napi 40mg szájon át adott dózis hatására öt betegségből négy 26%-kal csökkentett fájdalomérzetről számolt be.
Valószínűsíthető, hogy gyulladáscsökkentő tulajdonsága miatt javul a betegek állapota.
AMINOSAVAK
Mi az aminosav?
Az emberi szervezet több, mint 50 %-át fehérjék alkotják, melyeknek legfontosabb építőkövei az aminosavak. Az aminosavak közül vannak olyanok, amelyeket képes előállítani az emberi szervezet (nem esszenciális aminosavak), míg a másik csoportba tartozó aminosavakat (esszenciális aminosavak) a szervezet nem képes előállítani, ezért ezeket táplálékkal szükséges bevinni a szervezetbe.
Miért szükségesek az aminosavak a szervezetnek?
A fehérjeszintézishez 20 féle aminosav szükséges. Ezek közül 8 féle aminosavat a szervezet nem tud előállítani (a valin, leucin, izoleucin, treonin, metionin, fenilalanin, triptofán és lizin, sőt gyermekek esetében még kétféle aminosav, az arginin, és hisztidin). Ezek az úgynevezett esszenciális aminosavak, teljes értékű, komplett fehérjék, melyeket leginkább csak az állati fehérjékkel tudunk a szervezetünkbe juttatni. A növényi fehérjék nem teljes értékű fehérjék.
Fehérjeszintézis zavartalan menete szempontjából az is fontos, hogy a táplálék fehérjéi az aminosavakat milyen mennyiségben és arányban tartalmazzák.