Kollagénről bővebben - kollagén, kollagén por, collagen.hu

A VITAMINOK az élethez nélkülözhetetlenek. Nem építő-és nem tápanyagok, hanem biokatalizátorként működnek, esszenciális táplálék-összetevők.

A vitaminokat oldhatóságuk alapján két csoportba osztjuk:

- vízben oldódó vitaminok B, C, P vitaminok és

- zsírban oldódó vitaminok A,D,E,K .

A B vitaminok, a vízben oldódó vitaminok közé tartoznak.

A legeltetett szarvasmarha tartás jelentősége:

Great Lakes Gelatin® egyetért azzal és támogatja, hogy az állatok
életminősége és jólléte befolyásolja a belőlük készített termékek minőségét.
Ebből kifolyólag, a természeteshez legközelebb álló tartással szavatolják
a legjobb minőségű alapanyagokat. A hidrolizált kollagén és zselatin
termékeik Argentínában és Brazíliában szabadon tartott, legeltetett
szarvasmarhák írhájából készülnek.

 

Kollage_mate_tihanyi

 

collagen.hu
2020.08.05 15:32

Az aszkorbinsav tulajdonképpen a C-vitamin kémiai megnevezése, melyről köztudott, hogy elengedhetetlen az emberi szervezet egészséges működéséhez, természetes védőhatása miatt.
Az aszkorbinsav, C-vitamin, vízben oldódó vitamin, amit a szervezet nem képes tárolni, így folyamatosan pótolni kell.
A nagy mennyiségben elfogyasztott aszkorbinsav bizonyítottan képes a szervezetünket ellenállóvá tenni betegségekkel szemben.

Az Aszkorbinsav 100%-ban természetes, étkezési célokra is alkalmas.
A kenyérfélék sütése során egy kávéskanál aszkorbinsav alkalmazása javallott, hozzáadásával könnyebb, nyújthatóbb állagú tésztát, majd sütés után kevésbé morzsálódós kenyeret, pékárut kapunk.
Az aszkorbinsav a befőzés során is kedvelt adalékanyag. Természetes tartósítószerként használhatjuk, mivel hozzáadásával megelőzhetjük a gyümölcsök megbarnulását.

Asszkorbinsav

collagen.hu
2020.08.05 10:39

Kollagén zselatin por, ízesítetlen szarvasmarha fehérje - 454g

Hidrolizált Ízesítetlen Szarvasmarha Kollagén Fehérje - 454g és 12g kiszerelésben

Kollagén italpor, feketecseresznye ízű - 22,7g

great_lakes_gelatin

collagen.hu
2020.08.04 10:56

Vizsgálatok már a 90'-es évek legelején bebizonyították, hogy a kollagén szedésével csökkenthetőek az artrózis (ízületi porckopás) tünetei.

Egy újabb kutatás pedig megerősíti a korábbi eredményeket, már napi 40mg szájon át adott dózis hatására öt betegségből négy 26%-kal csökkentett fájdalomérzetről számolt be.

Valószínűsíthető, hogy gyulladáscsökkentő tulajdonsága miatt javul a betegek állapota.

collagen.hu
2020.07.20 12:38

 

A kollagén

A kollagén elsődleges kötőszövet, egy kulcsfontosságú fehérje az emberi szervezetben, biztosítja a kohéziót, a rugalmasságot, és a bőr- a porc- és a csontregenerációt. Az emberi bőr 75%-a kollagénből épül fel, és a test fehérjéjének 30%-a kollagénből áll.

A kollagént test ragasztójának is nevezik, mert összeköti a csontvázat a lágy szövettel, az izmokat, a bőr kötő-szöveteit, a szalagokat, a porcokat, az ínakat, de például a szemet is a zselatinos állagú kollagén építi fel. Ez a fehérje ráadásul képes növelni az ásványianyag-sűrűséget is, ezáltal csontok és a fogak erejét növeli.

Támogatja a kötőszövetek struktúráját, szilárd vázat biztosít a mozgáshoz és a külső védelmet is szolgálja. Az extracelluláris mátrix (a kötőszöveti sejteket körülvevő szénhidrátokból és fehérjékből felépülő hálózat) alapját egy nagy teherbírású , de rugalmas kollagénváz képezi.

Ez a rugalmasság fontos a bőr állapotában, a kor előre-haladtával a kollagén csökkenés következtében jelennek meg a ráncok, barázdák.

A haj és a köröm fő anyaga is a kollagén, így amint a kollagén csökken a haj és a köröm állapota is romlik, fakul, töredezik.

collagen.hu
2020.07.20 11:24

AMINOSAVAK

Mi az aminosav?

Az emberi szervezet több, mint 50 %-át fehérjék alkotják, melyeknek legfontosabb építőkövei az aminosavak. Az aminosavak közül vannak olyanok, amelyeket képes előállítani az emberi szervezet  (nem esszenciális aminosavak), míg a másik csoportba tartozó aminosavakat  (esszenciális aminosavak) a szervezet nem képes előállítani, ezért ezeket táplálékkal szükséges bevinni a szervezetbe.

Miért szükségesek az aminosavak a szervezetnek?

A fehérjeszintézishez 20 féle aminosav szükséges. Ezek közül 8 féle aminosavat a szervezet nem tud előállítani (a valin, leucin, izoleucin, treonin, metionin, fenilalanin, triptofán és lizin, sőt gyermekek esetében még kétféle aminosav, az arginin, és hisztidin). Ezek az úgynevezett esszenciális aminosavak, teljes értékű, komplett fehérjék, melyeket leginkább csak az állati fehérjékkel tudunk a szervezetünkbe juttatni. A növényi fehérjék nem teljes értékű fehérjék.

Fehérjeszintézis zavartalan menete szempontjából az is fontos, hogy a táplálék fehérjéi az aminosavakat milyen mennyiségben és arányban tartalmazzák.