Kollagénről bővebben - kollagén, kollagén por, collagen.hu

Kollagén zselatin felhasználása mindennapjainkban

collagen.hu
2021.05.28 11:39

A zselatin számtalan tulajdonságot kínál, amelyek megkönnyítik a felhasználását a különféle termékekben.

SOKOLDALÚSÁG
Gélesítő, emulgeáló, sűrítő, kötőanyag, habképző (aerátor) és filmképző anyagként működik.

FORMA HŐFORDÍTHATÓ GÉLEK
Termikusan reverzibilisek, hevítéssel képesek megolvadni és lehűlve ismét gélesednek.

KÖNNYŰ GÉLKÉSZÍTÉS
Az élelmiszerek normál pH-ján belül a gél kialakulásához nincs szükség előzetes kondicionálásra. Más hidrokolloidok bizonyos sók vagy cukrok hozzáadását igénylik az oldáshoz és a gélképzéshez.

FELHASZNÁLÁSUK

 

Kollagén pillecukorban Kollagén gumicukorban Kollagén zselatin
PILLECUKOR GUMICUKOR ZSELATIN DESSZERTEK

A zselatin nélkülözhetetlen a pillecukor gyártásában.

Egyetlen más összetevő sem képes a pillecukor egyedi tulajdonságainak és textúrájának tulajdonítani, mint a zselatin konzerv.

  • Habképződést és stabilitást biztosít;
  • Megakadályozza a cukrok átkristályosodását;
  • Lágy és levegős textúrát biztosít;
  • Csökkenti a hab és a levegő közötti feszültséget.

A zselatin gumicukorkák puha és rugalmas textúrájáért felelős összetevő. Lehetővé teszi a legkülönfélébb formátumú, ízű és textúrájú gumicukorka gyártását.

  • Szerkezetet és stabilitást biztosít;
  • A fényerő és az átlátszóság egyedülálló tulajdonságát adja;
  • Összehasonlíthatatlan textúrát képez;
  • Szájban olvadás érzését váltja ki;
  • Kifogástalan ízkibocsátása van.

A zselatin lehetővé teszi, hogy a különféle összetevők mellett további vitaminokat, édesítőszereket tartalmazó desszertek állíthatók elő.

  • Fokozza a termék textúráját és átlátszóságát;
  • A megformált gél hőre reverzibilis;
  • Szájban olvadás érzését váltja ki;
  • Kifogástalan ízkibocsátása van

 

 

Kollagén zselatin húsokhoz Kollagén zselatin felhasználása
HÚSOKHOZ és SZÓSZOKHOZ JOGURT ÉS EGYÉB TEJES TERMÉKEK FAGYLALTOK, KRÉMEK
 
  • Stabil és ép állapotban tartja a terméket;
  • Lehetővé teszi a zsír csökkentését;
  • További fehérjeértékkel járul hozzá a termékhez, mivel természetes fehérjeforrás is;
  • Húsipari termékek, felvágottak, emulziók és konzervek készítéséhez használható.
  • Krémesebb textúrát és nagyobb stabilitást hoz létre;

Kiváló olaj / víz emulgeálószer
Védő hidrokolloid és szuszpenzióstabilizáló szer.

 

 

  • Segít megelőzni a kristályok vagy csomók képződését, és krémesebb textúrát ad