Glükozamin+Kondroitin+MSM komplex - 60db-os tabletta - collagen.hu

Glükozamin+Kondroitin+MSM komplex - 60db-os tabletta - collagen.hu
Glükozamin+Kondroitin+MSM komplex - 60db-os tabletta - collagen.hu
Glükozamin+Kondroitin+MSM komplex - 60db-os tabletta - collagen.hu
Glükozamin+Kondroitin+MSM komplex - 60db-os tabletta - collagen.hu
Glükozamin+Kondroitin+MSM komplex - 60db-os tabletta - collagen.hu
Glükozamin+Kondroitin+MSM komplex - 60db-os tabletta - collagen.hu

Glükozamin+Kondroitin+MSM komplex - 60db-os tabletta - collagen.hu

Glükozamint, kondroitint és MSM-et tartalmazó készítmény csipkebogyóval kiegészítve.

Összetétele napi adagonként (2 tabletta):

- Glukozamin szulfát: 1100 mg;

- Kondroitin szulfát: 500 mg;

- MSM: 700 mg;

- Csipkebogyó (por és kivonat): 400 mg.

Részletek

Glukozamin, kondroitin, msm + csipkebogyó

Glukozamin + kondroitin + msm + csipkebogyó tartalmú étrend-kiegészítő. Összetétele napi adagonként (2 tabletta):

  • Glukozamin szulfát: 1100 mg
  • Kondroitin szulfát: 500 mg
  • MSM: 700 mg
  • Csipkebogyó (por és kivonat): 400 mg

Glukozamin

A glukozamin (C6H13NO5) egy szerves vegyület.  A glukozamin a porcszövet természetes alkotóeleme. A hétköznapi ételekben nem igazán fordul elő. A kiegészítőkben található glukozamint tengeri kagylók héjából vonják ki.

Kondroitin

A kondroitin a porc egyik fő alkotóeleme, amelyet kiváló vízmegkötő képesség jellemez.  Elsősorban sportolóknak, idősebbeknek és nehéz fizikai munkát végzőknek ajánlják.

MSM

Az MSM, methyl-sulfonyl-metan, úgy hangzik, mint egy szintetikus vegyület neve, ennek ellenére egy a természetben előforduló, a ként szerves kötésben tartalmazó vegyület, mely az emberi étrendben és az összes gerinces táplálékában megtalálható és minden élő szervezetben jelen van. A leggazdagabb szerves kén forrás az anyatej. A második leggazdagabb forrása pedig az esővíz (innen kerül a táplálékláncba) A szerves kén megtalálható többféle ételben, például a kellemetlen szagú zöldségekben főleg a brokkoliban, káposztában, hagymában, fokhagymában, tormában, vagy a mustárban. De tartalmaznak némi szerves ként a húsok, a tojás, a tengeri moszatok, a hínár és az algák is.

Miért és mikor érdemes pótolni?

Normális esetben az egészségesen és kiegyensúlyozottan táplálkozó embereknek nem lenne kénhiánya. Ám a táplálkozásunk jelentősen megváltozott az elmúlt néhány száz évben. Sajnos manapság az emberek nagy része alig eszik friss zöldségeket, így nem jutnak a megfelelő mennyiséghez. A feldolgozott élelmiszerek kén tartalma szinte nulla. Az ételek feldolgozása, tartósítása, főzése, sütése elpusztítja a bennük lévő szerves kénvegyületeket. Pedig az emberi szervezetnek szüksége van rá, mivel a szerves kén együtt működik a vitaminokkal, aminosavakkal.

Hol található meg a szervezetben?

Az MSM egy fontos komponens az emberi szervezetben. Szinte minden sejtünkben jelen van. A legnagyobb koncentrációban a bőrünkben, hajunkban, körmeinkben, csontjainkban, izomzatunkban és az ízületeinkben van jelen. Tehát ha pótolni szeretné, érdemes minél több nyers zöldséget fogyasztani a fent felsoroltakból. Amennyiben ezt nem tudja megtenni, lehetősége van étrend-kiegészítőként pótolni. A fenti három anyagot érdemes együtt fogyasztani.

Csipkebogyó

Ez a készítmény attól különleges, hogy a megszokott összetevők mellett csipkebogyót is tartalmaz. A csipkebogyó a természetben fellelhető egyik legjobb C-vitamin forrás.

Hatóanyagok 2 tablettában  Mennyiség
Glükozamin 1100 mg
MSM 700 mg
Kondroitin 500 mg
Csipkebogyó 400 mg

NRV%: referencia beviteli érték felnőttek számára

**%: napi ajánlott mennyiség nincs meghatározva

Napi ajánlott mennyiség:2 tabletta étkezés közben

A napi ajánlott mennyiséget ne lépje túl!

A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet, és az egészséges életmódot.

A termék fogyasztása nem ajánlott kagylókra, rákfélékre érzékenyek részére!

Összetvők: Glükozamin-szulfát, metil-szulfonil-metán, kondroitin-szulfát, tömegnövelő szer: mikrokristályos cellulóz, csomósodást gátló anyagok: kalcium-karbonát, szilícium-dioxid, talkum, zsírsavak magnézium sói, Csipkebogyó (Rosa Canina) gyümölcs 4:1 kivonat, kukoricakeményítő, stabilizátorok: hidoxi-propil-metil-cellulóz, polivinilpirrolidon, térhálós nátrium-karboxi-metil-cellulóz, polivinil-polipirrolidon, nátrium-karboxi-metil-cellulóz, fényező anyag: polivinil-alkohol, nedvesítőszer: polidextróz, MCT olaj, színezék: vas-oxidok és vas-hidroxidok.

 

Tömeg 60 g
Figyelmeztetés

A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!

Kiszerelés

60 tabletta

Napi ajánlott mennyiség

2 tabletta

OGYÉI bejegyzési szám:

Tudnivalók

Kagylókra és/vagy rákfélékre érzékenyeknek nem ajánlott a termék fogyasztása.

Adatok
Cikkszám
724475