Hagyományos zöldségleves, kollagén zselatinnal
Mivel a kollagén termelődése a szervezetben 25 éves kor után lecsökken, érdemes pótolni, hogy élvezhessük a pozitív hatását.
Próbálja ki kollagén bomba zöldséglevesünk receptjét, ami jót tesz a bőrnek, a csontoknak és ízületeknek is.
HOZZÁVALÓK: |
ELKÉSZÍTÉS: |
|
|
2 ek olaj |
A szárzellert, a répákat és a karalábét megpucoljuk és felaprítjuk. Közepes méretű fazékban olajat hevítünk, és rádobjuk az aprított zöldségeket.
Folyamatos kevergetés mellett egy-két percet pirítjuk, majd felöntjük kb. 2 liter vízzel. Sózzuk-borsozzuk, majd az egészet felforraljuk. Ekkor lejjebb vesszük alatta a lángot, és hozzáadjuk a nagyobb darabokban hagyott paprikát, vöröshagymát és zellergumót, valamint a fokhagymagerezdeket és a negyedekre vágott vagy szeletelt koktélparadicsomokat.
Megkavarva majd lefedve, alacsony lángon hagyjuk főzni 1-1,5 órát, hogy jól megpuhuljanak a zöldségek. A főzés felénél adjuk hozzá a kollagén zselatin port kis adagokban, hogy ne sűrűsödjön össze, majd kavargassuk a teljes feloldódásig.
Ezt megtehetjük egy külön kis tálkában előszedett meleg levessel is, ahol csomómentesen tudjuk felodani könnyedén, majd visszaöntjük a levesbe és folytatjuk a főzését.
Tálalhatjuk még egy kis frissen aprított petrezselymmel és vastagabb tésztával, ízlés szerint.
|
3 közepes szár zeller |
1 db fehérrépa |
fél karalábé |
fél zeller |
3 db sárgarépa |
4 db koktélparadicsom |
1 csokor petrezselyem |
3 gerezd fokhagyma |
2 dl víz |
só, bors ízlés szerint |
2 ek Great lakes zselatin por |
Egyéb recepteket megtalálja Facebook oldalunkon is!
collagen.hu