Kollagén receptek

Hagyományos zöldségleves - kollagén zselatinnal

collagen.hu
2020.08.05 07:43

Hagyományos zöldségleves, kollagén zselatinnal

 

Mivel a kollagén termelődése a szervezetben 25 éves kor után lecsökken, érdemes pótolni, hogy élvezhessük a pozitív hatását.

Próbálja ki kollagén bomba zöldséglevesünk receptjét, ami jót tesz a bőrnek, a csontoknak és ízületeknek is.

 

Zoldsegleves_zselatinnal

 

HOZZÁVALÓK: ELKÉSZÍTÉS:
2 ek olaj

A szárzellert, a répákat és a karalábét megpucoljuk és felaprítjuk. Közepes méretű fazékban olajat hevítünk, és rádobjuk az aprított zöldségeket.

Folyamatos kevergetés mellett egy-két percet pirítjuk, majd felöntjük kb. 2 liter vízzel. Sózzuk-borsozzuk, majd az egészet felforraljuk. Ekkor lejjebb vesszük alatta a lángot, és hozzáadjuk a nagyobb darabokban hagyott paprikát, vöröshagymát és zellergumót, valamint a fokhagymagerezdeket és a negyedekre vágott vagy szeletelt koktélparadicsomokat.

Megkavarva majd lefedve, alacsony lángon hagyjuk főzni 1-1,5 órát, hogy jól megpuhuljanak a zöldségek.
A főzés felénél adjuk hozzá a kollagén zselatin port kis adagokban, hogy ne sűrűsödjön össze, majd kavargassuk a teljes feloldódásig.

Ezt megtehetjük egy külön kis tálkában előszedett meleg levessel is, ahol csomómentesen tudjuk felodani könnyedén, majd visszaöntjük a levesbe és folytatjuk a főzését.

Tálalhatjuk még egy kis frissen aprított petrezselymmel és vastagabb tésztával, ízlés szerint.

3 közepes szár zeller
1 db fehérrépa
fél karalábé
fél zeller
3 db sárgarépa
4 db koktélparadicsom
1 csokor petrezselyem
3 gerezd fokhagyma
2 dl víz
só, bors ízlés szerint
2 ek Great lakes zselatin por